captcha

Jūsų klausimas priimtas

Latvijoje per Kalėdas masiškai kepami pipiriniai sausainiai

Kaimyninėje Latvijoje per Kalėdas įprasta kepti pipirinius sausainius. Juos valgyti per Kalėdas bei dovanoti artimiems žmonėms – dar XVII amžiuje iš vokiečių perimta tradicija.
Mira Bozhko/Unsplash nuotr.
Mira Bozhko/Unsplash nuotr.

Per Kalėdas latvių namai pakvimpa į pipirinius sausainius dedamais prieskoniais – cinamonu, kardamonu ir, aišku, pipirais.

Pasak Latvijos universiteto profesoriaus Valdžio Muktupavelo, ši tradicija simbolizuoja laimę ir sėkmę naujaisiais metais.

Beje, anot profesoriaus, vis labiau prigyja tradicija pipirinių sausainių įdėti ir į kalėdinių dovanu krepšelį. Tešlos pipiriniams sausainiams galima nusipirkti visuose Latvijos prekybos centruose.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...