captcha

Jūsų klausimas priimtas

Danai ima masiškai gaminti mėsainius iš sojos

Danijos maisto įmonė surengė neįprastų mėsainių, kuriuose nėra įprastos mėsos, degustaciją. Mėsos pakaitalas sukurtas iš sojos baltymų ir kitų ingredientų.
Asociatyvi Armando Ascorve Morales/Unsplash nuotr.
Asociatyvi Armando Ascorve Morales/Unsplash nuotr.

Į naujųjų mėsainių degustaciją Odensės mieste buvo pakviesta 50 žmonų – ir žaliavalgių, ir įprastinės mėsos mėgėjų. Visi jie išbandė mėsainius, kuriuose vietoj jautienos faršo buvo labai panašiai atrodantis mėsos pakaitalas. Jis pagamintas iš sojos baltymų, kitų pupelių, burokų sulčių, kokoso aliejaus, migdolų ir pomidorų.

Ragautojai buvo gerokai nustebę, kad augalinės kilmės mėsa tokia panaši į tikrąją. „Žaliųjų“ mėsainių gamintojai tikisi pradėti plataus masto tokio augalinio faršo gamybą sausio mėnesį. Jų teigimu, paprasčiau rinkai pasiūlyti tokį produktą, kuris labai panašus į tikrą mėsą, o ne sukurti visai kitaip atrodantį mėsos pakaitalą ir bandyti įtikinti pirkėjus, kad jis niekuo nenusileidžia gyvuliniams baltymams.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close