captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gardūs troškinių receptai šaltam rudeniui

Sparčiai vėstant orams, šiltas bei skanus maistas rudens vakarais yra pats geriausias vaistas nuo ligų ir slogios nuotaikos. Jaukiai vakarienei ypač tinka mėsos troškinys, kuris yra itin sotus, greitai pagaminamas ir maistingas. Maža to, tokį troškinį gali pagaminti ne tik įgudusi šeimininkė, bet ir virtuvės naujokė.
Elli O./Unsplash nuotr.
Elli O./Unsplash nuotr.

Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen pranešime žiniasklaidai sako, kad norint skaniai ir be rūpesčių pasigaminti troškinį, namuose užtenka turėti mėgstamos mėsos ir sezoninių daržovių, ir pateikia kelis kiaulienos troškinių receptus.

Kiaulienos troškinys su pupelėmis

Reikės:

  • 500 g kiaulienos sprandinės arba kumpio
  • 1 vnt. svogūno
  • 3 v. š. aliejaus
  • 250 g konservuotų pupelių
  • 30 g petražolių
  • 200 ml sultinio
  • 100 g grietinės
  • 3 v. š. pomidorų padažo
  • 1 vnt. čili pipiro
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimas:

Kiaulieną supjaustykite kubeliais ir sudėkite į gilią ir įkaitintą keptuvę su aliejumi. Mėsą kepkite apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Jai apkepus sudėkite smulkintą svogūną, čili pipirą ir užpilkite viską sultiniu. Berkite druskos, pipirų ir uždengę dangčiu troškinkite apie pusvalandį ant silpnos ugnies. Vėliau sudėkite pupeles, grietinę ir pomidorų padažą. Berkite smulkintas petražoles bei gerai jas įmaišę troškinkite dar 5–10 minučių. Pagamintą kiaulienos troškinį su pupelėmis patiekite karštą.

George Becker/Unsplash nuotr.

Kiaulienos troškinys su cukinijomis

Jums reikės:

  • 300 g kiaulienos nugarinės
  • 2 vnt.  nedidelių cukinijų
  • 1 vnt. svogūno
  • 1 vnt. morkos
  • 1 v. š. grietinės
  • 150 g šviežiai trintų pomidorų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 150 ml daržovių sultinio
  • Pipirų
  • Druskos
  • Žiupsnelio trinto česnako
  • Prieskonių mėsai

Gaminimas:

Kiaulieną švariai nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite iš visų pusių keptuvėje apie 10 minučių. Susmulkinkite nuplautas daržoves – česnaką, svogūną, cukiniją ir sutarkuokite morką. Tada įdėkite daržoves į keptuvę kartu su mėsa. Berkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite. Viską pakepinkite apie 5 minutes ant silpnos ugnies ir tuomet pilkite grietinę, trintus pomidorus, alyvuogių aliejų ir pagardinkite sultiniu. Viską gerai išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite maždaug pusvalandį ant silpnos ugnies. Pagamintą troškinį patiekite su ryžiais ar šviežiomis bulvėmis.

Jakub Kapusnak/Unsplash nuotr.

Kiauliena kitaip – troškinys su džiovintomis slyvomis

Reikės:

  • 500 g kiaulienos nugarinės arba sprandinės
  • 1 vnt. svogūno
  • 2 vnt. vidutinio dydžio morkų
  • 100 g džiovintų slyvų
  • Kelių lauro lapų
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimas:

Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje iš visų pusių apie 10 minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet kiaulieną su visu skysčiu sudėkite į puodą, įmeskite lauro lapus, berkite druskos, pipirų ir patroškinkite puode dar apie 10 minučių. Jei matote, kad skysčio mažoka, pilkite virinto šalto vandens, kad mėsa neprisviltų. Tuomet sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūną ir juos įdėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Pabarstykite juos druska ir kepkite ant nedidelės ugnies tol, kol daržovės suminkštės. Tuomet nuplaukite džiovintas slyvas ir supjaustykite jas nedideliais gabaliukais. Įmeskite jas į puodą su kiauliena ir sudėkite pakepintas morkas su svogūnu. Uždenkite puodą ir troškinkite viską ant nedidelės ugnies apie 30 minučių. Pagamintą troškinį itin gardu valgyti su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.

Syd Wachs/Unsplash nuotr.

Ką daryti, kad kiauliena būtų minkšta ir sultinga

A. Rasmussen pataria atidžiai stebėti kiaulienos gaminimo procesą, nes žmonės dažnai gamindami ją perverda arba perkepa.

„Perkepti kiaulieną galima labai lengvai, priešingai nei vištieną, į kurią vos pasižiūrėjus galima įvertinti ar ji iškepė. Todėl rekomenduoju kiaulieną kepti naudojant mėsos termometrą. Kiauliena bus visiškai paruošta, kai termometras, įstatytas į kiaulieną, parodys daugiau nei 65 laipsnius. Neretai kepama kiauliena tampa per sausa, todėl ją kepti, virti ar troškinti rekomenduoju ant mažos ugnies – taip ji išlikt sultinga ir skani“, – sako maisto ekspertė.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...