captcha

Jūsų klausimas priimtas

Pasaulinio garso šefas G. Ramsey moko, kaip iškepti tobulą kepsnį

Gordonas Ramsay, laikomas vienu geriausių ir geidžiamiausių pasaulio virėjų, moko, kaip namuose išsikepti tobulą kepsnį, rašoma pranešime spaudai.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.

Niujorkietiškas kepsnys

Ingredientai:

jautiena;

druska;

šviežiai malti pipirai;

sviestas;

česnakas;

alyvuogių aliejus.

Naudokite daug druskos ir pipirų, įtrinkite mėsą ir spustelėkite ją pirštais. Kuo storesnis kepsnys, tuo daugiau prieskonių reikės.

Stipriai įkaitinkite keptuvę ir prispauskite mėsą prie jos dugno. Kepkite 2–3 minutes iš abiejų pusių. Kepdami antrą kepsnio pusę keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įdėkite česnako skiltelę. Šaukštu pilkite sviestą ant kepsnių. Iškepusią mėsą palikite šiek tiek atvėsti ir tuomet supjaustykite.

Kaip iškepti tobulą kepsnį, rodo pats G. Ramsey.

Mėsos kukuliai pomidorų padaže

4–5 porcijoms

Mėsos kukuliams reikės:

500g smulkiai maltos jautienos faršo;

1 labai smulkiai supjaustyto svogūno;

1 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;

50 g baltos duonos džiūvėsių;

25 g tarkuoto čederio sūrio;

2 šaukštai pjaustytų petražolių;

jūros druskos ir juodųjų pipirų;

1 didelio kiaušinio;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Pomidorų padažui reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 labai smulkiai supjaustyto svogūno;

1 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;

120 ml sauso baltojo vyno;

2 po 400 g skardinių pjaustytų pomidorų;

100 ml vandens;

1–2 šaukštelių cukraus.

fireskystudios.com/unsplash.com nuotr.

Gaminimo būdas

Sumaišykite maltą jautieną, svogūnus, česnakus, džiūvėsėlius, sūrį ir susmulkintas petražolės. Į gautą masę supilkite plaktą kiaušinį ir išmaišykite rankomis.

Drėgnomis rankomis padarykite 16 mėsos rutuliukų. Per daug nesuspauskite. Išdėliokite rutuliukus ant pjaustymo lentelės, uždenkite maistine plėvele ir bent 30 minučių palaikykite šaldytuve.

Tuo metu padarykite pomidorų padažą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus ir česnakus. Kepkite, kol jie įgaus iki auksinę spalvą.

Šiek tiek padidinkite ugnį ir supilkite vyną. Leiskite jam pradėti virti ir tuomet perpus sumažinkite ugnį. Sumaišykite pomidorus, vandenį ir cukrų. Nuo pomidorų likusias sultis sumaišykite su druska ir pipirais. Kepkite 10–15 minučių, kol pomidorai suminkštės.

Įkaitinkite plačią keptuvę su aliejumi ir kepkite mėsos kukulius 5 minutes, dažnai vartykite, kad visi šonai būtų apskrudę. Ant jų užpilkite pomidorų padažą ir virkite dar 10–15 minučių, kol kukuliai išsitroškins.

Serviruodami kukulius su padažu ant jų uždėkite kapotų petražolių. Prie šio patiekalo puikiai tiks švieži makaronai.

Vakarieniaukite lyg restorane. Skanaus!

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...