captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gatvės maisto gurmanų pamėgtas „izraelietiškas sumuštinis“: kaip jį pagaminti

Žydų virtuvė turi ne vieną gardų patiekalą, ir vienas populiariausių šalyje gatvės maisto užkandžių sabih – ne išimtis. Jį ypač turėtų mėgti vegetariško maisto propaguotojai. 
Wikipedia/Flickr nuotr.
Wikipedia/Flickr nuotr.

Vienos populiarios Tel Avivo užkandinės šeimininkas Ovedas Danielis nekukliai tvirtina, kad jis visoje visatoje geriausiai gamina šį „izraelietišką sumuštinį“. Sabih gaminamas iš keptų baklažanų, virto kieto kiaušinio, humuso, salotų, petražolių ir ambos – marinuotų aštrių mangų padažo. Visa tai yra sudedama į pitą.

O. Danielis pabrėžia, kad pitai reikia skirti ypatingą dėmesį. Ji turi būti šilta ir tvirta. Jei pita per minkšta – užkandis tiesiog nebus skanus, nors kiti ingredientai ir bus geri. Kitiems ingredientams taip pat keliami aukščiausi reikalavimai. Baklažanas turi būti karštas ir traškus, o kiaušinis turi būti ilgą laiką kruopščiai verdamas su prieskoniais.

Pasak kulinaro, šį užkandį žydai atsivežė iš Irako. Jį jie valgė per šabą. Kiekvienas užkandį gamina skirtingai, bet pagrindiniai produktai – tie patys.

Daugiau apie tai – įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...