captcha

Jūsų klausimas priimtas

Skonio pokyčiai: varškę keičia užsienietiški sūriai?

Prekybininkai sako, kad pieno produktų pirkimas pastaruoju metu išlieka daugmaž stabilus. Populiariausi – kasdien vartojami produktai. Galima išskirti šiek tiek didėjantį kietųjų, fermentinių ir kitokių sūrių populiarumą. Tuo metu tinklaraštininkė Ilona Juciūtė ragina nepamiršti naminių patiekalų su pieno produktais, o ypač – su varške.
Brenan Greene/Unsplash nuotr.
Brenan Greene/Unsplash nuotr.

„Daugiausiai perka tuos pieno produktus, kuriuos naudoja kasdien: pieną, grietinę, kefyrą, jogurtus, glaistytus varškės sūrelius. Klientų pirkimo įpročiai išlieka panašūs jau daug metų. Galbūt mažiau perkama varškės, o šiek tiek daugiau įvairių sūrių: kietųjų fermentinių, mocarelos, fetos ir panašiai. Žinote, dabar internetas pilnas įvairiausių madingų receptų, kuriuos visiems reikia išbandyti. Daro visokias salotas, kepa pyragus, tortus ir taip toliau“, – apie pirkėjų įpročius pasakoja Centrinio Kauno turgaus prekybininkai.

Tinklaraščio MaistoKlubas.lt autorė I. Juciūtė sako, kad yra puiku, jog žmonės plečia akiratį, eksperimentuoja virtuvėje ir ieško naujų skonių. Tačiau ragina nepamiršti ir savų, gerai pažįstamų patiekalų su pieno produktais, o ypač – su varške, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tiek šviežio, tiek rauginto pieno produktai išsiskiria šarminėmis savybėmis, didele maistine verte. Juose yra daug vitaminų, mikroelementų, kalcio, reikalingo kaulams ir dantims. Ir nemanykite, kad ledai, glaistyti sūreliai – pilnaverčiai pieno produktai. Jie nėra labai naudingi žmogaus organizmui. Šiuos produktus ypač reikėtų riboti vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms, nes juose dažniausiai yra įvairių nenatūralių saldiklių ir priedų, kurių reikėtų vengti.

Užtat nereikėtų pamiršti mums gerai pažįstamos varškės, kurią galima tiesiog paskaninti uogomis, cinamonu, medumi, jogurtu ar pienu. Svarbu, kad nei virta, nei kepta varškė nepraranda maistingųjų savybių, todėl drąsiai iš jos virkite virtinukus, kepkite apkepus ar varškėtukus“, – sako maisto žinovė.

Pašnekovė taip pat pasidalijo keletu savo šeimos ypač mėgstamų receptų, kuriuose naudojama varškė.

Naminiai varškėčiai

Pusę kilogramo 9 proc. riebumo varškės mediniu šaukštu pertrinkite per smulkų sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 2 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite, sudėkite 8 šaukštus miltų ir įtarkuokite pusę citrinos žievelės.

Dar kartą viską gerai permaišykite. Tešla gausis limpanti prie rankų, bet kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai minkštesni! Tad geriau sudrėkinkite rankas vandeniu ar aliejumi. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus po 3–4 min iš abiejų pusių.

Sveikuoliškos bandelės be miltų

Kruopščiai sumaišykite pusę kilogramo 9 proc. riebumo varškės, 250 g avižinių dribsnių, 3 kiaušinius pagardintus žiupsneliu druskos, kmynais, česnakais, linų sėmenimis ar kitomis mėgstamomis sėklomis. Suformuokite bandeles, šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 min.

Grūdėtos varškės salotos

Supjaustykite 2 pomidorus, pusę ilgavaisio agurko, vieną svogūną žiedais. Pagardinkite druska, pipirais. Sudėkite varškę ir gabalėliais supjaustytą lašišą. Ant viršaus įspauskite česnako, užberkite dar šiek tiek druskos ir pipirų.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...