captcha

Jūsų klausimas priimtas

Ieškantiems įdomesnių skonių: uogienė gali būti ir egzotiškas pagardas

Uogienės tinka ne tik valgant košę ar blynelius, jos gali būti egzotiški pagardai prie sūrių, kepsnio, pyrago ar bandelių, tikina kulinarai. Ar uogienė – sveikas produktas ir kaip ją tinkamai laikyti?
Wikipedia/Flickr nuotr.
Wikipedia/Flickr nuotr.

Ruduo – pats darbymetis socialinio projekto „Draugų uogienė“ sumanytojai Violetai Masteikienei. Iš derliaus, dovanoto ūkininkų, kartu su daugiavaikėmis šeimomis ji verda uogienes. Gautas pelnas virsta popamokinės veiklos parama daugiavaikėms šeimoms. V. Masteikienė tikrai gali papasakoti, koks Lietuvos gyventojų skonis ir požiūris į šį produktą, ir su kuo galima pasidalyti galvos skausmą keliančiu derliumi.

„Gaminame mėlynių, šilauogių uogienę. Žmonės mėgsta obuolienę, kriaušienę, su šviežia bandele ir pienu. Daug kam tai primena vasaras kaime. <..> Žmonės ieško ir įdomesnių skonių ir mes eksperimentuojame, pavyzdžiui, su šermukšniais, dedame imbiero, aštraus pipiro, kad tas skonis būtų įdomesnis“, – pasakoja socialinio projekto sumanytoja.

Lietuvoje pomėgis virti uogienę, o rudenį ar žiemą ja smaližiauti vis dar populiarus, cukraus gamintojų atliktame tyrime pusė apklaustųjų tvirtino verdantys uogienes. 37 proc. apklausos dalyvių teigia, kad uogas ir vaisius konservuoti jie renkasi patys arba augina sode, 17 proc. sako uogienes verdantys iš turguje įsigytų uogų ir vaisių. 37 proc. teigia uogienių išvis neverdantys.

Nėra griežtų rekomendacijų, su kokiu maistu tinka valgyti uogienę, – viskas priklauso nuo žmogaus skonio. Apie lietuvių skonį ir su kuo jie derina uogienę, gali papasakoti gurmaniškų produktų parduotuvėlės savininkė Edita Skripkaitė. Jos krautuvėje galima rasti įvairiausių džemų, pagamintų, pavyzdžiui, iš alyvuogių, svogūnų ar baklažanų.

Daugiau apie tai – Simonos Stanapėdytės reportaže. 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...