captcha

Jūsų klausimas priimtas

Dietologė: lietuviškų ir atvežtinių obuolių kokybė skiriasi nedaug

Prasidėjus obuolių sezonui, nedažnai pagalvojame apie šio vaisiaus kokybę bei poveikį mūsų organizmui. Pasak dietologės Daivos Pipiraitės, obuoliai turi daugiau vertingų nei žalingų maistinių medžiagų, o lietuviškų bei atvežtinių obuolių kokybė, jos teigimu, skiriasi nežymiai.
Marinos Kharapovos/Unsplash nuotr.
Marinos Kharapovos/Unsplash nuotr.

„Žinoma, labai vertingi ir naudingi yra mūsų sezoniniai obuoliai – vasariniai, rudeniniai, kuriuos galime greitai nusipirkti iš ūkininko ir gauti šviežius“, – aiškina dietologė D. Pipiraitė, ragindama atkreipti dėmesį būtent į obuolių transportavimo ir sandėliavimo laiką.

Specialistė pabrėžia, kad obuoliuose gausu vitaminų, o svarbiausia – juose yra nuo lėtinių ligų bei vėžio galinčių apsaugoti antioksidantų. Didžiausia jų koncentracija obuolio žievelėje, todėl gydytoja pataria valgyti vaisius su luobele.

Išsamiau apie obuolių poveikį organizmui – reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...