captcha

Jūsų klausimas priimtas

Nauja mada restoranuose: maistą „ruošia“ miniatiūriniai šefai

3D video menas nėra skirtas vien tik šviesų festivaliams ar turistams pritraukti – vaizdo projekcijos gali būti naudojamos ir nedidelėse erdvėse. Tai puikiai įrodė belgų menininkų kolektyvas „Skullmapping“. Jų darbai pradžiugina ir restoranų klientus, ir galerijų lankytojus.
LRT stop kadras
LRT stop kadras

Miniatiūrinis virtuvės šefas ir tokio paties dydžio jo pagalbininkai gamina „Pina kolada“ kokteilį, kol svečiai nekantriai laukia tikro gėrimo. Tai – ko gero, naujausia mada, besiveržianti į viso pasaulio barus ir restoranus, kurią sumanė belgų duetas Antoonas Verbeeckas ir Filipas Sterrckxas.

„Skullmapping“ pasivadinę menininkai pirmąjį savo video „Le Petit Chef“ internete paskelbė 2015-aisiais. Šiandien jį jau yra peržiūrėję daugiau nei 39 milijonus kartų.

 „Labai smagu, pasitelkiant vaizduotę ir fantaziją, kurti miniatiūrinį pasaulį. „Mažasis šefas“ arba „Kokteilių baras“ – tai miniatiūrinio žmogeliuko istorija dideliame pasaulyje. Labai juokinga“, – apie savo idėjas pasakoja menininkai.

„Skullmapping“ savo sukurtus video parduoda restoranams ir renginių organizatoriams visame pasaulyje.

„Tai, ką mes sukūrėme, yra lengvai pasiekiama ir patinka bet kokio amžiaus žmonėms. Mums labai malonu, kad tiek daug skirtingų žmonių, iš skirtingų visuomenės sluoksnių, džiaugiasi mūsų darbais“, – tikina meninnikai.

Virtualūs pasauliai kuriami ne vien kompiuteriu. Menininkams prireikia ir aktoriaus talento: dauguma „Skullmapping“ filmukų sukurti naudojant judesio fiksavimo techniką, kuri žmogaus kūno judesius atvaizduoja 3D kompiuterinėje grafikoje. Vėliau menininkai savo kūno judesius perkelia į virtualią realybę ir apdoroja juos kompiuterine animacijos programa.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...