captcha

Jūsų klausimas priimtas

Siūlys paragauti tradicinių užkandžių iš daugiau nei 15 šalių

Sekmadienį Lietuvos edukologijos universiteto lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų dalyviai, atvykę iš daugiau nei 15 pasaulio šalių, atidarys vienos dienos restoraną, kuriame pristatys savo šalies sumuštinius ir užkandžius, rašoma universiteto pranešime žiniasklaidai.
„Facebook“ nuotr.
„Facebook“ nuotr.

Antrus metus lietuvių kalbos besimokanti japonė Aya Kimura pasakoja, kad Japonija neturi tradicinių sumuštinių, nes duona yra naujas maisto produktas jų šalies istorijoje. Japonų kultūroje vietoj sumuštinio valgomas onigiris.

„Lietuviškai būtų ryžių ritinukai. Mūsų šalyje toks užkandis labai populiarus, dažnai japonai juos dedasi į priešpiečių dėžutes“, – teigė A. Kimura.

Paklausta, ką labiausiai mėgsta iš lietuviško kulinarinio paveldo, studentė prisipažino, kad jai labai patinka bulvių plokštainis. Rašydama mokslinį darbą apie Lietuvos muziejus studentė keliauja po Lietuvą ir keliaudama visada paragauja tradicinių lietuviškų patiekalų: kibinų, lietuviško sūrio, kastinio, didžkukulių.

Sekmadienį užsienio studentai siūlys paragauti tradicinių Japonijos, Kinijos, Gruzijos, Ukrainos, Islandijos, Kanados, Ispanijos Brazilijos, Ukrainos, Rusijos, Vokietijos, Slovėnijos ir kitų šalių užkandžių.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...