captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gausus cukinijų derlius: ką iš jų pagaminti?

Maisto gaminimo virtuozai siūlo platų pasirinkimą patiekalų, kuriuos gaminant naudojama cukinija. Tad jei jūsų sode užderėjo gausus cukinijų derlius, užsirašykite šiuos cukinijų patiekalų receptus.
Caroline Attwood/Unsplash nuotr.
Caroline Attwood/Unsplash nuotr.

Pasak maisto tinklaraštininkės, kulinarinių knygų autorės Renatos Ničajienės, cukiniją galima panaudoti įvairiems patiekalams: įberdami pikantiškų prieskonių galime pagaminti puikų troškinį, peraugusias cukinijas pagardindami kardamonu ir cinamonu galime pagaminti džemo.

Taip pat iš cukinijų galima pasigaminti vieno kąsnio užkandžių.

„Kad griežinėlis būtų traškus, jį reikėtų padrėkinti su druska išplaktame kiaušinio baltyme ir išvolioti džiūvėsėliuose arba maltuose kukurūzų dribsniuose. Kepti aukštoje 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių apšlaksčius šaukštu alyvuogių aliejaus“, – pataria R. Ničajienė.

Maisto tinklaraštininkė prisipažįsta itin mėgstanti cukinijų lazaniją.

„Gaminant cukinijų lazaniją yra nenaudojami makaronų lakštai. Vietoj jų naudojamos cukinijos, kurios yra plonai supjaustomos ir sluoksniuojamos su mėsos padažu“, – pasakoja R. Ničajienė.

Kulinarinių knygų autorė pateikia cukinijų salotų receptą.

Kaip jas pagaminti, žiūrėkite įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...