captcha

Jūsų klausimas priimtas

Druskininkuose ragaujami geriausi Lietuvos ūkininkų sūriai

Šį šeštadienį, rugpjūčio 12 d., Druskininkuose ketvirtą kartą organizuojamas „Sūrių festivalis“ subūrė sūrio skanautojus iš visos Lietuvos. Ūkininkai sūrių gamintojai kviečia paragauti ir įsigyti savo produkcijos, demonstruoja, kaip gaminamas sūris, gurmanams rengiamos keturios degustacijos, o gyvulių augintojams – seminaras. Sūrininkų mugėje dalyvauja 20 gamintojų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos, teigiama pranešime spaudai.
A. Karečkos nuotr.
A. Karečkos nuotr.

Penktadienį sūrių konkurso komisija ragavo 26 karvių ir ožkų pieno sūrius, tarp kurių buvo ir 2 Lenkijos ūkininkų pagaminti sūriai.

Geriausiais atskirose kategorijose išrinkti šie sūriai:

Geriausias karvių pieno sūris ir geriausias puskietis sūris – „Viržinis (jaunas)“, sūrinė „Varinis puodas“, Varėnos raj.

Geriausias ožkų pieno sūris ir geriausias brandintas rūgštinis sūris – „Ožka pataluose“, Laužėnų kaimo sūrinė, Švenčionių raj.

Geriausias saldaus pieno sūris – „Kurmio namas“, Jurga Stoškutė, Varėnos raj.

Geriausias tradicinis sūris – „Močiutės“, Dalia Baranauskienė, Varėnos raj.

Geriausias mėlynojo pelėsio sūris – „Gelmė“, Vaida Genienė, Alytaus raj.

Šeštadienį konkurso komisija ragaus 6 sūrius finalistus ir lankytojų akivaizdoje išrinks 2017 m. festivalio „Grand Prix“. Dvejus metus iš eilės šį titulą gavo ūkininkų Birutės ir Giedriaus Prakapavičių iš Molėtų rajono gaminamas avių pieno sūris „Ūta“. Šiemet į konkurso finalą pateko „Varinio puodo“ sūrinės gaminamas „Viržinis“ (Varėnos raj.), Roberto Grigo „Šatrija“ (Palanga, abu – karvių pieno) ir net keturi Laužėnų kaimo sūrinės (Švenčionių raj.) gaminami ožkų pieno sūriai – „Ožka pataluose“, „Mygtukas“, „Bučkis“ bei „Ratukas“.

Sūrių konkurso komisija:

Hubertas Hironas – sūrių gamybos ūkiuose konsultantas, veterinarijos gydytojas homeopatas, Prancūzija

Mirekas Sienkiewiczius – Lenkijos sūrių festivalio „Czas na Ser“ organizatorius, technologas

Mindaugas Vizgaitis – sūrių technologas

Angelo Labatte – „Čiop Čiop“ virtuvės šefas

Gianas Luca Demarco – sūrių gurmanas, „Kulinarinės studijos“ vadovas

Linas Petrukaitis – „Gero maisto akademijos“ įkūrėjas, „30 geriausių restoranų“ reitingo organizatorius

„Sūrių festivalio“ vyks iki 19 val. Druskininkuose, Vilniaus al. 24, Druskininkų Pramogų aikštėje.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...