captcha

Jūsų klausimas priimtas

Varnalėšos – arbatai ir salotoms

Nors paprastai varnalėšos laikomos piktžolėmis, tačiau jos turi ir labai daug naudingų savybių, sako gamtininkas Almantas Kulbis.
Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Storos ir didelės varnalėšų šaknys turi ypatingą, riešutus primenantį skonį. Iš jų, pasak A. Kulbio, gaminama beveik viskas – nuo vegetariškų kepsnių iki japoniško suši.

Nors varnalėšos populiariausios Rytuose ir japonai jas netgi augina darže, tačiau gamtininkas tikina, kad ragauti galima ir bet kurių Lietuvoje augančių varnalėšų.

Išsamiau – įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...