captcha

Jūsų klausimas priimtas

Siūlo naujai pažvelgti į cukiniją ir pasigaminti iš jos makaronų

Maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė siūlo, kaip vasaros daržovių derlių pateikti skaniai ir neįprastai. Cukinijos – dažna daržovė ant mūsų stalo, bet ar žinote, kad iš jos galite gaminti ne tik sriubas, apkepus, bet ir makaronus?
C. Attwood/unsplash.com nuotr.
C. Attwood/unsplash.com nuotr.

„Cukinijų makaronai tobuli tuo, kad jiems pakanka vos 30–40 sekundžių ar daugiausia – 1 minutės“, – sako tinklaraštininkė. Kad pasigamintumėte cukinijų makaronus, jums reikės specialios pjaustyklės, kuri pailgos formos daržoves supjaustys spagečių forma, arba skustuko, kuriuo būtų galima labai plonai supjaustyti daržoves.

Toki būdu galima pjaustyti saldžiąsias bulves, agurkus, burokėlius.

Cukinijų makaronus reikėtų suberti į įkaitintą keptuvę su šaukštu alyvuogių aliejaus, kapotu česnaku, pabarstyti druska ir po pusės minutės skanauti.

Prie šio patiekalo N. Degutienė siūlo patiekti bet kurį jums patinkantį itališkos pastos padažą.  

Daugiau apie maisto naujienas – pokalbyje.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...