captcha

Jūsų klausimas priimtas

Turkų pamėgtas karštos žuvies sumuštinis gaminamas iš norvegiškos skumbrės

Stambulas – triukšmingas miestas dviejų kultūrų kryžkelėje. Šio miesto gyventojai ypač mėgstą vieną patiekalą – keptos žuvies sumuštinį.
Stop kadras
Stop kadras

„Užkandis su žuvimi – sotus, mes – turkai – mėgstame žuvį“, – sako Stambulo gyventojas.

Keptos žuvies sumuštinis yra išskirtinio skonio, mat žuvis kepama jos pačios riebaluose, patiekalas pagardinamas svogūnais ir salotomis. Visai netoli esančiose krautuvėlėse galima nusipirkti ir marinuotų daržovių, kurios puikiai tinka prie keptos žuvies sumuštinio.

Deja, bet globalizacija daro savo, tad nemaža dalis Stambulo verslininkų turkišką patiekalą gamina naudodami ne pačių pagautą žuvį, o norvegišką skumbrę. Ji atvežama šaldyta ir čia pat paruošiama.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...