captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vengrijoje vyko „Gurmanų festivalis“

Į Vengrijoje vykusį „Gurmanų festivalį“ atvyko geriausi šalies restoranų šefai, kurie pristatė žmonėms naujausias maisto gaminimo tendencijas. Per jį buvo siekiama parodyti, kaip nesudėtingai galima atnaujinti tradicinius vengriškus patiekalus pasitelkiant neįprastas ingredientų variacijas ir naujas technologijas.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.

Vengrijos gastronominė revoliucija, prasidėjusi prieš dešimtmetį, šaliai jau atnešė sėkmę ir tarptautinį pripažinimą. Pernai Vengrijos šefas laimėjo vieną garsiausių kulinarijos konkursų Europoje „Bocuse d`Or“, todėl šalis tapo patraukliu taikiniu gurmanams iš viso pasaulio, norintiems paragauti tradicinių vengriškų patiekalų.

Kasmet šalyje organizuojamas gastronomijos festivalis sutelkia garsiausius šalies šefus ir vyno ekspertus, kurie dalijasi žiniomis, naujais atrastais skoniais bei gaminimo technologijomis. Šiemet didžiausias dėmesys skirtas patiekalams iš braškių bei vengriškos kilmės mangalicos kiaulių.

Daugiau apie gurmanų puotą – Jolantos Paškevičiūtės ir Indrės Jankauskaitės reportaže.

 

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close