captcha

Jūsų klausimas priimtas

Papasakojo apie sėklų daiginimą: darome nemažai klaidų

Atėjus pavasariui daug kas nusprendžia daiginti įvairias sėklas maistui ir taip gauti taip trūkstamų vitaminų. Biomedicinos mokslų daktarė Skaidra Kordušienė papasakojo, kokias sėklas daiginti yra geriausias bei kokias klaidas žmonės daro dažniausiai.
LRT stop kadras
LRT stop kadras

„Pagrindinės daiginimo taisyklės – žmonės įsivaizduoja, kad reikia pamerkti sėklas ir daiginimo metu skalauti šaltu vandeniu. Sėklos yra maži kūdikėliai, kuriems reikia šilumos, reikia drėgmės. Tačiau kūdikių nekišame į šaltą vandenį, tai nereikėtų kišti ir sėklų“, – teigia dr. S. Kordušienė.

Anot jos, geriausiai daiginti stiklainyje, kuriame galima užmerkti sėklas. Šis, beje, turėtų būti tamsoje.

Daugiau – įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close