captcha

Jūsų klausimas priimtas

Užgavėnių blynų idėjos: pasiūlė gardžias kvietinių miltų alternatyvas

Maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė sako, kad dažniausiai, kalbėdami apie miltus, turime mintyje kvietinius rafinuotus miltus. Tačiau kulinarinių knygų autorė pabrėžia, kad šie miltai yra mažai naudingi ir siūlo rinktis alternatyvas. Ji kviečia kepti blynus iš grikių, žirnių ar speltos miltų.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.

Kaip vienus maistingiausių miltų R. Ničajienė mini avižų miltus, iš kurių puikiai galima iškepti blynus, nemaišant su kitais miltais. Kita puiki alternatyva kvietiniams miltams – žirnių miltai, kuriuose gausu baltymų. Žirnių ir avinžirnių milati iš siūlomų alternatyvų turi ryškiausią skonį.

Mažiau maistingi, bet glitimo neturintys, yra kukurūzų ir ryžių miltai. Tačiau norintiems kepti blynus vien iš ryžių miltų, derėtų žinoti, kad kepiniai bus labai trapūs.

Daugiau apie tradicinių miltų alternatyvas – pokalbyje.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...