captcha

Jūsų klausimas priimtas

Mažojoje Lietuvoje per Užgavėnes verdamas šiupinys

Artėja linksmiausia ir sočiausia žiemos šventė – Užgavėnės. Klaipėdos krašte jos švęstos visai kitaip nei likusioje Lietuvoje. Pagrindinis vaišių akcentas čia buvo ne blynai, o šiupinys. Senąsias šio krašto tradicijas gaivinantis, Mažąja Lietuvos kultūros sostine tapęs šio krašto miestelis Priekulė šeštadienį kviečia į šiupinio virimo čempionatą.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Be kruopų, mėsos ar žuvies į puodą keliaudavo bulvės, morkos, svogūnai, žirniai ir pupelės. Viralas turėjo būti riebus ir sotus, pagardintas džiovintais mairūnais ar čiobreliais.

Kone kiekviena Klaipėdos krašto šeimininkė turėjo savo receptą, Drevernoje, pavyzdžiui populiarus buvo šiupinys su stintomis.

Daugiau apie Mažojoje Lietuvoje vyravusias Užgavėnių tradicijas – reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...