captcha

Jūsų klausimas priimtas

Knygą pristatantis A. Ivanauskas ieškojimus virtuvėje pradėjo nuo kepto agurko

Kulinaras, knygų autorius Alfas Ivanauskas pristato naują kulinarinę knygą „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“. Vienas garsiausių Lietuvos kulinarų pabrėžia, kad kūryba virtuvėje yra nesibaigiantis procesas, o būtent jo ieškojimai virtuvėje prieš 25-erius metus prasidėjo nuo kepto agurko.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Kūrybiškumas atsiskleidžia tada, kai prarandi baimę kažką daryti. [...] Mano pirmas patiekalas, kai mama mane užtiko virtuvėje, buvo keptas agurkas. Ji sulaukė, kol iškepsiu tą agurką, tada mes draugiškai jo paragavome, aš supratau, kad tai – nesąmonė, ir neįgijau baimės toliau gaminti. Jeigu ateitų mama ir sakytų „ką tu čia darai? Kokia nesąmonė“, aš, vaikas, iš karto užsisklęsčiau savyje ir galvojau, kad gal geriau negaminsiu“, – pasakoja kulinaras.

Jis pabrėžia, kad kuo toliau, tuo jo gyvenime kulinarinių triukų yra daugiau ir dėl šios priežasties jis išleido knygą, kurioje sudėta patirtimi jis nori pasidalinti. Tai nėra įprasta receptų knyga su paveiksliuku vienoje pusėje, o receptu kitoje, akcentuoja A. Ivanauskas.

„Knygą realiai kūriau apie metus, bet sudėjau savo 25 metus patirties virtuvėje ir kulinariniame gyvenime. Tai yra labiau filosofinė knyga, kurioje stengiuosi paskatinti, kad žmonės atsikratytų savo baimių. Suprantu viena – žmogus dažniausiai nenori gaminti tuo atveju, kai bijo“, – pasakoja autorius. 

Jo knyga jau išleista lietuvių ir anglų kalbomis, artimiausiu metu ji bus išversta į vokiečių, prancūzų, italų, rusų ir japonų kalbas.

Plačiau – pokalbio įraše.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...