captcha

Jūsų klausimas priimtas

Netradicinė kulinarinė knyga: nerasite produktų kiekių, bet paaiškės, kaip laikyti peilį

Save profesionaliu valgytoju vadinantis Giedrius Vilpišauskas išleido netradicinę kulinarinę knygą. Joje nerasite informacijos apie reikiama produkto receptui kiekį, bet sužinosite, kam apskritai reikalingas konkretus ingredientas, ir taip kiekį nustatyti galėsite patys, sako autorius. 
Stop kadras
Stop kadras

„Be abejo tai yra kulinarinė knyga, tačiau tai nėra tradicinė receptų knyga. Didžioji dalis knygų yra didelis paveikslėlis per visą puslapį, kitoje pusėje – truputis teksto. O čia yra priešingai – labai daug teksto ir mažytė iliustracija, kad pats pasižiūrėtum, ar taisyklingai viską darai“, – apie savo kūrinį pasakoja knygos „Virtuvės užkariavimo menas“ autorius G. Vilpišauskas.

Pasak jo, knygoje gausu receptų, bet jie nėra tradiciniai – juose nekonkretizuojama, kiek gramų kokio produkto reikia, bet leidžiama suprasti, kodėl taip daroma – kam reikalingas vienas ar kitas ingredientas, kas atsitinka, kai jį termiškai apdoroji ir pan.  

Pasak jo, kaip ir namą reikia statyti nuo pamatų, taip ir mokytis gaminti reikia pradėti nuo pagrindų. Pavyzdžiui, savo knygą jis pradeda nuo to, kaip taisyklingai laikyti peilį. 

„Labai svarbu, kad nuo pat pradžių viską darytum taisyklingai, kad gerai jaustumeisi, kai gamini maistą“, – pabrėžia G. Vilpišauskas. 

Plačiau apie tai – pokalbyje.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...