captcha

Jūsų klausimas priimtas

Skaniems itališkiems makaronams pagaminti reikalingas ir geras oras

Didžiausi gurmanai teigia, kad skaniausi pasaulyje makaronai gaminami visai netoli Neapolio esančiame „Pastificio dei Campi“ fabrike. Vyriausiasis specialistas Arturo Elefante teigia, kad, norint pagaminti gerus makaronus, reikia ir gero oro.
Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.

Granjenas – nedidelis miestelis į pietus nuo Neapolio, kuriame gaminami ypatingi makaronai.

„Patys geriausi. Mes gaminame geriausius makaronus pasaulyje!“ – savo produktais didžiuojasi makaronų gamintojas A. Elefante.

A. Elefante – kylanti žvaigždė tarp makaronų gamintojų. Jo darbo diena prasideda virš Neapolio stogų. Gaminant makaronus, vienas iš svarbiausių ingredientų – oras.

„Šiandien drėgmė turėtų būti nuo 30 iki 40 proc. Tokios dienos kaip ši labai tinka makaronams gaminti“, – atskleidžia A. Elefante.

A. Elefante`s sėkmės formulė: oro sąlygas derinti su vietos produktais, pavyzdžiui, gretimame kaime auginamais kietagrūdžiais kviečiais. Saulė, pajūrio oras ir nuo kalnų dvelkiantis brizas sudaro idealias sąlygas kviečiams augti. Kviečių pristatoma kartą per savaitę.

Šiuo metu A. Elefante kuria naujos rūšies makaronus. Norimai formai išgauti jis naudoja perforuotą bronzinį filtrą.

„Mašina atlieka dalį darbo, todėl daug pastangų nereikia. Anksčiau, kai viską darydavome rankomis, būdavo kitaip. O dabar per dieną galime keliskart daugiau pagaminti“, – pasakoja makaronų gamintojas.

Sunkiausia užduotis – paruošti tešlą. Du ingredientai – vanduo ir miltai – sumaišomi taip, kad nepatektų oro. Tada, veikiama karščio ir didelio spaudimo, tešla stumiama pro filtrą.

Šiandien A. Elefante pirmą kartą gamina ilgus spiralinius makaronus „Eričė“. Nors skirtingi makaronai gaminami iš tos pačios tešlos, kiti faktoriai atlieka svarbų vaidmenį.

„Skirtingų formų makaronai valgomi tik su tam tikros rūšies padažu. Maži makaronai naudojami tik sriubai, o spagečius valgome tik su jūros gėrybėmis“, – apie makaronų valgymo ypatumus pasakoja A. Elefante.

Italija – didžiausia makaronų gamintoja pasaulyje, per metus parduodanti jų daugiau nei 3 mln. tonų. Nors makaronai yra esminis italų virtuvės produktas, jie sugalvoti kitur. Seniausias išlikęs makaronų gamybos receptas atkeliavo iš Kinijos. Ant pergamento jis buvo užrašytas beveik prieš 4 tūkst. metų.

Reuters/Scanpix nuotr.

Graikai ir romėnai taip pat gana anksti pradėjo valgyti makaronus. Ant IV a. prieš Kristų ištapytų antkapių pavaizduoti miltų maišai ir kočėlai. Sakoma, kad arabai pirmieji sugalvojo džiovinti makaronus, kad jie ilgiau išsilaikytų.

Prieš supakuojant A. Elefante`s makaronai džiovinami bent 50 valandų. „Pastificio dei Campi“ gamykloje per dieną pagaminama apie 3 tonas makaronų.

„Čia mano nuotrauka. Man smagu žinoti, kad mano nuotrauka bus išsiuntinėta po visą pasaulį. Dabar visi pamatys, kad šiuos makaronus pagaminau aš“, – džiaugiasi makaronų gamintojas.

A. Elefante`s pagaminti makaronai į gamybą paleidžiami tik gavus restorano šefo Giuseppe`s di Martino pritarimą. Jis viską kruopščiai įvertina: puiki spalva, ideali forma, prie šakutės nelimpa.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...