captcha

Jūsų klausimas priimtas

Žuvies ekspertas papasakojo, kaip olandai valgo silkę

Jei per šventes tradicinė silkė pabodo, Lietuvoje viešėjęs žuvies ekspertas iš Nyderlandų Jacobas van Veenas siūlo išeitį – paragauti jo šalyje ypač vertinamos silkės „Matjes“.
Scanpix/AFP nuotr.
Scanpix/AFP nuotr.

„Matjes“, pasak žuvies eksperto iš Olandijos, reiškia nekaltybę. Jaunos ir dar neišneršusios silkės gaudomos pavasario ir vasaros sandūroje – balandžio-birželio mėnesiais.

Anot Jacobo, jų riebumas siekia nuo 20 iki 25 procentų. Įprastoms silkėms yra dveji-treji metai, jų riebumas daug mažesnis – tik apie 15 procentų.

Pagautos „Matjes“ silkės iškart nėra valomos. Pasak žuvies žinovo Žilvino Pupkaus, pirmiausia jos užpilamos specialiu sūrymu, kurio receptas kiekvienoje įmonėje yra paslaptis, o vėliau užšaldomos. Taip paruoštos žuvys iškeliauja į prekybos vietas, kur atšildomos, nuvalomos ir dažnai pardavinėjamos kaip maistas išsinešti.

„Matjes“ silkės išsiskiria ne tik dėl skonio – yra sukurtas ir savotiškas jos valgymo ritualas. Žuvis imama už uodegos, pavoliojama smulkiai kapotuose svogūnuose, pakeliama aukštyn, virš galvos, ir visa dedama tiesiai į burną.

Plačiau apie tai – reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close