captcha

Jūsų klausimas priimtas

Greičiausias picų valgytojas Lietuvoje – jaunas vilnietis

Ketvirtadienio vakarą vykusiame pirmajame Picų valgymo čempionate greičiausiai dvi 30 centimetrų picas įveikė vilnietis Virginijus Ūselis, įveikti picas vyrui prireikė 7 min. 58 sekundžių. Antroje vietoje liko Nardas Vaitiekūnas (8 min. 34 s.), trečią vietą užėmė Baltrus Norvaišas (8 min. 38 s.), rašoma pranešime spaudai.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Nugalėtojas V. Ūselis sakė, kad varžyboms specialiai nesiruošė, o didžiausias paskata laimėti jam buvo priešais sėdintis konkurentas.

„Specialiai varžyboms nesiruošiau, ir per pietus valgiau, tikrai nesistengiau ateiti alkanas. Nebuvo lengva, bet priešais mane sėdėjo konkurentas, kuris ilgą laiką pirmavo ir tai buvo geriausias motyvatorius man pasitempti ir valgyti greičiau“, – sakė V. Ūselis.

Mėsainių ir picų baro „P&B Baras“ vadovas Artūras Braslauskas sakė, kad renginys susilaukė didelio populiarumo bei žadėjo, kad tokie čempionatai taps tradiciniai.

„Dalyvauti varžybose registravosi daugiau kaip 200 norinčiųjų, todėl iškart supratome, kad per vieną vakarą tiek dalyvių tikrai nesutalpinsime, o ir nežinau, ar mūsų picų kepėjas būtų pajėgus iškepti 400 picų per kelias valandas. Todėl renginiai vyks kas kelias savaites, o metų gale darysime baigiamąjį konkursą, kuriame susigrums patys greičiausi valgytojai“, – sakė A. Braslauskas.

Greitai valgyti gali ne kiekvienas

Ekspertai teigia, kad greitojo valgymo varžybose pergalę gali lemti daug veiksnių, tačiau pagrindinis – gebėjimas apgauti smegenis. Greitojo maisto valgymo čempionas amerikietis Randelis Santelis teigia, kad smegenys turi nesuprasti, kad jau suvalgei pakankamai.

„Maždaug po 5–7  minučių nuo valgymo pradžios smegenys gauna impulsus, kad kūnas gavo pakankamai maisto ir reikia liautis valgyti. Kitas svarbus dalykas – skrandžio gebėjimas sutalpinti daug maisto. Tam reikia treniruotis prieš varžybas valgant vynuoges ar kitą nekaloringą maistą ir taip skrandį pratinant prie didelio kiekio maisto“, – sako greitojo valgymo žinovas.

„Taip pat svarbu gebėti praryti kuo daugiau, pradžioje reikėtų praktikuotis su vandeniu, vėliau pereiti ir prie maisto. Be to, visi greitojo maisto čempionai dažniausiai valgo pakėlę galvą, kad maistas kuo greičiau ir paprasčiau patektų į skrandį“, – kalbėjo R. Santelis.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...
Close