captcha

Jūsų klausimas priimtas

„Michelin“ apdovanojimą gavusio restorano šefas atskleidė, kaip idealiai iškepti otą

Prie Biskajos įlankos (Ispanija) įsikūrusio šeimos restorano „Elkano“ virtuvės šefas Aitoras Aregis atskleidžia ant žarijų idealiai iškepto oto receptą: žuvį jis skrupulingai renkasi iš vietos žvejų, kepa nenušveistą, o restorano klientams patiekia be garnyro. Dėl patiekalo patiekimo nesuklysta – 2015 m. „Elkano“ pelnė prestižinio „Michelin“ restoranų gido žvaigždutę.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.

„Labai svarbu gerai sutarti su žvejais. Jeigu nežinai, kas žvejojo, kur žvejojo, negali žinoti, ar žuvis tikrai gera. Jau daug metų vieni kitus pažįstame“, – sako A. Aregis.

„Elkano“ meniu priklauso nuo to, ką tą rytą pagavo žvejai. Virtuvės šefo teigimu, reikia žinoti, kur žuvis maitinosi, nes nuo to priklauso jos skonis – jeigu žuvis sužvejota netoli įlankos, vadinasi, ji – šviežia.

Be to, reikia atsižvelgti į sezoną, mat skirtingais metų laikais žuvies skonis keičiasi: ji visai kitokia prieš nerštą ir po jo.

A. Aregis prieš kepdamas žuvį persirengia, o jo marškiniai – švarutėliai, bet žuvies krepšelis atrodo kitaip.

„Jeigu nušveisčiau žuvį, gali įtrūkti žuvies oda ir kepant ant žarijų žuvis išsausėtų. Labai svarbu, kad kepant otą oda neįtrūktų“, – kulinarines subtilybes atskleidžia „Elkano“ šefas.

Elkano restorane otas patiekiamas be garnyro – jokių bulvių ir daržovių.

Daugiau apie oto kepimą ant žarijų – reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...