captcha

Jūsų klausimas priimtas

Eksperimentuoti mėgstantis virtuvės šefas maistą patiekia net avalynėje

Metų virtuvės šefo apdovanojimas šiais metais atiteko geriausiam Leipcigo virėjui Peteriui Mariai Schnurrui. Jau anksčiau dvi „Michelin“ žvaigždutes gavęs šefas mėgsta laužyti nusistovėjusias taisykles ir savo klientus sugeba nustebinti ne tik neįprastais maisto deriniais, bet ir keistu jo patiekimu.
LRT stop kadras
LRT stop kadras

„Mano virtuvė išsiskiria viena savybe: šiame restorane mes deriname tokius produktus, kurie teoriškai vienas su kitu visiškai nedera. Perskaitęs receptą popieriuje, pamanytum, kad nieko gero iš to neišeis, bet kol kas mums labai gerai sekasi“, – sako virėjas.

Pasiekti tokį lygį reikia ne vien kūrybiškumo ir aistros, bet ir tikslumo bei disciplinos. Bet svarbiausia – atvirumas pačioms keisčiausioms idėjoms: pavyzdžiui, šokoladinio deserto iš dumblių patiekimui paplūdimio šlepetėse.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Įvairenybės

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...