captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vietnamas aplenkė Indiją pagal prieskonių gamybą

Vietname prieskonių paklausa sparčiai auga. Per pastaruosius dešimt metų juodųjų pipirų kaina padidėjo beveik dvigubai, o baltųjų pipirų – tris kartus, apie tai informuoja „Bloomberg“.
AFP/ Scanpix nuotr.
AFP/ Scanpix nuotr.

Vietname prieskonių paklausa sparčiai auga. Per pastaruosius dešimt metų juodųjų pipirų kaina padidėjo beveik dvigubai, o baltųjų pipirų – tris kartus, apie tai informuoja „Bloomberg“.

Jau aštuntus metus prieskonių paklausa viršija pasiūlą. Ekspertai sieja šį reiškinį su tuo, kad Azijos gyventojai ėmė vartoti daugiau mėsos gaminių.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, per pastaruosius 20 metų Vietnamas padidino prieskonių eksportą 15 kartų ir aplenkė Indiją, kuri anksčiau buvo didžiausia prieskonių tiekėja.

„Aš atėjau į šią žemę tuščiomis rankomis, – pasakojo 54-erių metų ūkininkas Nguyen Van Thanas, kuris pastaruosius 14 metų augina pipirus Vietnamo Dak Lako provincijoje. – Pajamos iš pipirų leido man aprūpinti šeimą, įsigyti keletą motociklų, pastatyti ir suremontuoti namą“. Šiuo metu ūkininkas surenka nuo 4,5 iki 5 tonų pipirų per metus ir parduoda juos po 8,90 dolerio už kilogramą, ir šios pajamos devynis kartus viršija gamybos išlaidas.

Vietnamo žemės ūkio plėtra paspartėjo po devintajame dešimtmetyje įvykdytų reformų, kurios leido ūkininkams įsitraukti į tarptautinę prekybą.

 
Šaltinis www.elta.lt

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...