captcha

Jūsų klausimas priimtas

Pajūryje suklestėjo sulčių spaudyklos – aplink Klaipėdą įrengta 12 naujų punktų

Sulčių spaudėjai užčiuopė aukso gyslą. Klaipėdoje ir jos apylinkėse per porą metų tokią paslaugą teikiančių asmenų skaičius išaugo 7 kartus.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.

Sulčių spaudėjai užčiuopė aukso gyslą. Klaipėdoje ir jos apylinkėse per porą metų tokią paslaugą teikiančių asmenų skaičius išaugo 7 kartus.

Kad sulčių spaudimas – patrauklus, nors ir sezoninis, būdas užsidirbti, liudija Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenys. Tarnyba prieš porą metų buvo išdavusi vos du leidimus Klaipėdos rajone pramoniniu būdu spausti sultis. Šiemet šią paslaugą rajone teikia jau 12 asmenų, mieste – 2.

„Pusė jų dirba dabar labai populiaria įranga. Klientų atvežtus vaisius ir daržoves vietoje nuplauna, išspaudžia, pakaitina ir išpilsto į pakuotes su kraneliu.  Per specialų patikrinimą pastebėjome, kad pusė verslininkų dirba kaip tik tokiu principu.  Tačiau patikrinimo metu kontrolieriai aptiko ir vieną nelegaliai veikiančią spaudyklą. Jos veiklą teko nutraukti. Savininkas neturėjo jokių leidimų, be to, dirbo antisanitarinėmis sąlygomis. Už pastarąjį nusižengimą  25 litų baudą teko skirti ir dar vienam pažeidėjui“, – pasakojo  Klaipėdos valstybinės  maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Jūratė Mačiulienė.

Pareigūnės spėjimu, ne visi leidimus įsigiję verslininkai veiklą pradėjo tik dabar. Spėjama, kad kai kurie jų sulčių spaudimo paslaugą teikdavo ir seniau, tik – nelegaliai. O pastaruoju metu išpopuliarėjus šiai veiklai ir sustiprėjus konkurencijai neliko nieko kito, tik legalizuoti savo verslą.

Antrus metus sulčių spaudimu užsiimantis verslininkas Laimonas Lopata pamena, kad dar visai neseniai norint išsispausti sultis aplink Klaipėdą tekdavo gerokai pavargti ieškant  sulčių spaudyklos, o atvežus derlių sodininkai stoviniuodavo milžiniškose eilėse. Atradę nišą verslininkai vienu ypu kibo įsirenginėti sulčių spaudyklas. Idėją pametėjo ir naujovė – sulčių spaudimas  moderniu būdu. Atvežtas derlius vietoje nuplaunamas, sultys išspaudžiamos, pakaitinamos ir supilstomos į pakuotes.

„Tokia austriška  įranga su licencija mus kainavo 200 tūkstančių litų. Įsigijom tikėdamiesi, kad  atsipirks greičiau. Tačiau konkurentų aplink tiek daug, kad pirmąjį pelną planuojam gal tik po kokių 5–6 metų“, – pasakojo sulčių spaudyklą įkūręs  verslininkas Laimonas Lopata.

Dėl stiprios konkurencijos sulčių spaudimo paslauga Klaipėdos krašte – viena pigiausių šalyje. Pajūryje verslininkai už 5 l sulčių pakuotę prašo 7 litų, o kitame Lietuvos krašte sodininkai moka 8–9 litus.

Šaltinis www.15min.lt

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...