captcha

Jūsų klausimas priimtas

Uogų sezonas ritasi į antrą pusę: kokios kainos pasibaigus braškėms

Įsibėgėja mėlynių rinkimo sezonas. Nors Dzūkijos miškuose šiemet daug mėlynojų nušalo, Aukštaitijoje – pats rinkimo sezonas. Tuo metu ūkininkai skina paskutinį braškių derlių. Dėl šalnų gegužę ir vėsių birželio naktų, šįmet braškių derlius buvo mažesnis, o uogos – brangesnės.
T. Urbelionio (BFL) nuotr.
T. Urbelionio (BFL) nuotr.

Įsibėgėja mėlynių rinkimo sezonas. Nors Dzūkijos miškuose šiemet daug mėlynojų nušalo, Aukštaitijoje – pats rinkimo sezonas. Tuo metu ūkininkai skina paskutinį braškių derlių. Dėl šalnų gegužę ir vėsių birželio naktų, šįmet braškių derlius buvo mažesnis, o uogos – brangesnės.

Paskutinių braškių kilogramas – devyni litai. Ūkininkai sako, uogų šįmet mažiau maždaug trečdaliu, tad pirkėjų netrūko visą sezoną.

Orai braškių augintojų šįmet nepagailėjo – žiema buvo šalta ir besniegė, gegužę braškių žiedus naikino šalnos, kai kur derlių sukapojo kruša. Prognozuota, kad šįmet braškių kilogramas gali kainuoti ir dvidešimt litų, tačiau vidutiniškai atsiėjo septynis – dviem litais brangiau nei pernai. Ūkininkai lietuviškų braškių žada dar mėnesį, tačiau jų kilogramas jau kainuos apie penkiolika litų.

„Pati gamyba kainuoja žymiai brangiau, savikaina yra didesnė. Savikaina, jeigu po priedangom, arti dešimt litų. Vis vien ūkininkas turi išsilaikyti kažkaip“, – Vidas Juodsnukis, Lietuvos braškių augintojų draugijos pirmininkas.

Besibaigiant braškėms, ūkininkai pirkėjus jau vilioja kitomis uogomis: neblogai užderėję serbentai šįmet kainuoja apie penkis litus už litrą, aviečių puskilogramis – šešis litus.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...