captcha

Jūsų klausimas priimtas

Ūkininkai: prieš Kalėdas nuperkama vis daugiau žąsų ir kalakutų

Naminius paukščius auginantiems ūkininkams prasidėjo darbymetis – prieš šventes daugiausia nuperkama ančių, žąsų, kalakutų. Kai kurie paukščiai įmonių užsakyti dar vasarą, kitus, manoma, išpirks savaitę prieš Kalėdas.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Priklausomai nuo šeimos dydžio, kaip kas mėgsta – vieni nori 3 kilogramų, kiti sako „mums duok 6 kilogramus – kuo riebesnė, tuo geriau“. Jei susirenka 10–12 žmonių, tai užtenka ir 6 kilogramų. Jeigu dar įdarą įdedame, tai dažniausiai netgi ir lieka žąsies mėsos, nes įdaras visada skaniau būna“, – apie žąsų pardavimą pasakoja Panevėžio rajono ūkininkė Lina Bielinytė.

Pasak ūkininkų, pigiausiai iki Kalėdų apsimoka išlaikyti žąsis – jos nereiklios lesalams ir greitai auga.  

Ūkininkai sako, kasdien žąsienos nepaskanausi – riebesnė už vištieną, sausesnė, tamsesnė mėsa , daug brangesnė, todėl kepta žąsis – šventinis patiekalas.

Kilogramas skerdienos, žadama, kainuos tiek pat, kiek pernai – apie 4,5 euro.

Du dešimtmečius kalakutus auginantis Anykščių rajono ūkininkas Vladislovas Tamošiūnas sako, kad kalakutiena kasmet populiarėja.

Šiemet ūkininkas pirkėjams pasiūlys apie 2000 kalakutų.

Daugiau apie kalakutus ir žąsis – reportaže.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...