captcha

Jūsų klausimas priimtas

Restoranams riziką kelia darbo jėgos sąnaudos bei darbuotojų trūkumas

Šiais metais Lietuvos restoranams ir kavinėms pagrindinės rizikos išlieka nepakitusios – darbo jėgos sąnaudų augimas ir darbuotojų trūkumas, rašo „Verslo žinios“.
 
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Pagrindinės rizikos lieka tos pačios – darbo jėgos sąnaudos ir darbuotojų trūkumas. Lietuvos žmonių pajamos auga, o finansinė padėtis lieka stabili, tačiau kitų paslaugų ir prekių kainų kilimas tam tikrą dalį potencialaus pajamų augimo atima.

Tačiau šiemet prie sektoriaus pajamų augimo smarkiai prisideda akivaizdžiai didėjantis turistų srautas pagrindiniuose turistiniuose taškuose. Tiesa, ne tokia džiuginanti padėtis mažesniuose regionuose, kur emigracija toliau daro neigiamą įtaką maitinimo sektoriaus rezultatams“, – tvirtino SEB banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas.

Anot jo, vidutinės gyventojų pajamos ir mažėjantis nedarbas Lietuvos restoranams ir kavinėms leido pastaruoju metu plėstis.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...