captcha

Jūsų klausimas priimtas

Jei lietuviška – tai būtinai sveikiau ir natūraliau?

Naujas tyrimas rodo, kad gyventojai, net nesusipažinę su maisto preke, lietuvišką produkciją vertina kaip sveikesnę ir natūralesnę už užsienietišką. Šios tendencijos būdingos ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Ekspertai sako, kad toks požiūris yra neracionalus.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Lietuvoje, Šveicarijoje ir Austrijoje atliktas tyrimas rodo, kad svetimos kilmės produktai žmonėms atrodo mažiau sveiki. Tačiau šalies gyventojai, sužinoję, kad, pavyzdžiui, lietuviškas produktas yra kenksmingesnis,  rinktųsi užsienietišką. 

Viena iš tyrimo autorių, daktarė Justina Gineikienė sako, kad toks požiūris išryškėja tik lyginant produktus. Jeigu nėra lietuviškos alternatyvos, tuomet renkamasi pagal kainą. Taip pat pastebima, kad, atsižvelgdami į tokį gyventojų elgesį, gamintojai pabrėžia produkto lietuviškumą, o užsieniečiai net gali perkelti savo produkto gamybą į Lietuvą.

Komentarai

Spausdami siųsti mygtuką sutinkate su Taisyklėmis ir atsakomybe

Ekonomika

 

Susiję įrašai

 
Visi įrašai
Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...