captcha

Jūsų klausimas priimtas

Ryto suktinis

2013-10-05 23:43
4639
Įvertinimas: 0
  

Šeštadienį laidoje „Ryto suktinis su Zita Kelmickaite“ sužinosite, kaip galima išpjaustyti paprasčiausią daržovę ir paversti ją tikru stebuklu. Įprastas daržoves ir vaisius- moliūgus, cukinijas, baltuosius ridikus, burokėlius ir morkas, salotas, arbūzą- dvi nagingos Lietuvos kulinarinio paveldo Vilniuje muziejaus šeimininkės paverčia puošniomis vaišėmis. Laima Nenartavičienė ir Leonarda Gribačiova pasakoja apie vaisių ir daržovių pjaustinėjimo tradiciją, atkeliavusią iš Tolimųjų Rytų, ypač populiarią Tailande ir šiandien išplitusią visame pasaulyje tarp virtuvės estetų. Taip pat demonstruoja, kaip iš moliūgo galima sukurti egzotišką gėlę stalo dekoravimui. Jūsų laukia įdomi pažintis su žmonėmis, kurie vakarus leidžia lietuvininkų tarmės mokyklėlėje, Šilutės muziejuje. Svarbiausias tikslas, suvienijęs šiuos žmones, - tai noras girdėti ir suprasti nykstančią šišioniškių tarmę. Nors kalbančių šia tarme išties labai nedaug, tačiau šiandien galima sutikti nemažą būrį žmonių, kuriems šišioniškių tarmė - iššūkis ir galimybė giliau pažinti krašto kultūrą. Trautė Bakutienė, užaugusi netoli Kintų, išduos savo mamos patį gardžiausią šiame krašte kepamo kekso receptą. Vaikystę praleidusi pamario krašte, kur naktimis su mama žvejodavo, Trautė tvirtina, jog „žuvis - ne valgis“. Svarbiausias yra šventadienio keksas, nes be jo šišioniškiai šventadieniais neapsieidavo. Tad būkite pasiruošę užsirašyti tikrą šišioniškių kekso receptą. Na, o prie šventadienio kekso puikiai derės grupė „Arbata“. Tai muzikantai, kurie visus labai maloniai nuteiks, dovanodami pačias naujausias dainas. Jos iš tiesų praskaidrins Jūsų savaitgalį.

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...