captcha

Jūsų klausimas priimtas

Ryto suktinis

2013-02-23 09:46
4998
Įvertinimas: 1
  

„Ryto suktinyje“ - armėniški valgiai ir aukštaičių tarmės puoselėtojai. Kuo ypatinga armėnų patiekalų - lavašo su lašiša ir baklažanų salotų - receptūra? Kas Lietuvoje taip patraukė Armen Airapatian dėmesį, kad neužteko baigti teisės studijas, bet prisireikė ir žmoną iš Armėnijos atsivežti ir jau apie dvidešimt penkerius metus čia gyventi? Gardi ir nuoširdi pažintis bei armėnų šeimos tradicijų samprata ir ateities svajonės sugrįžti į gimtinę. Kaip anksčiau šeduviai mylėjo? Ar tikrai meilė buvo paslapty? Ką anuomet reiškė ne tik gyventi šeimoje, bet ir darniai sugyventi? Kaip pakito supratimas šiandieninėje visuomenėje? Etnografinio ansamblio „Šeduva“ vadovė, Šeduvos baba vadinama Emilija Brajinskienė atvirai ne tik apie asmeninę, bet ir apie savo gimtojo krašto patirtį. O iš Zarasų krašto kilęs kraštotyrininkas, Raudondvario kultūros centro meno vadovas, eiles ir dainas tarmiškai kuriantis Algirdas Svidinskas bei tikrai ne vienos srities specialistas Giedrius Paškevičius bandys atskleisti kame slypi Aukštaitijos regiono žavesys. Ką iš tiesų reiškia būti tikru aukštaičiu? Ar gali tikras lietuvis pamilti aukštaitišką tarmę?

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...