captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vartotojo gidas 2017-03-29 14:00

2017-03-29 14:00
296
Įvertinimas: 0
  

Kaip gamintojai gali reformuliuoti maisto produktus? Sveikos mitybos ekspertai vartotojams rekomenduoja valgyti kuo mažiau perdirbtus, nesaldintus, nesūdytus, mažiau riebalų turinčius produktus. Kaip į besikeičiančią situaciją reaguoja gamintojai? Kaip jie gali gerinti maisto produktų sudėtį (reformuliuoti)? Kokia tikimybė, kad vartotojai neatmes pakeistos sudėties produktų, kaip neskanių ar per brangių? Kokiais būdais gamintojai gali pagerinti produktų maistinę vertę? Ar gamintojai linkę atsisakyti dirbtinių skonio stipriklių bei priedų, o iš šokolado gaminių eliminuoti hidrintus riebalus, sintetinius dažiklius? Kas gali nulemti maisto sudėties keitimo spartą? Informuoti vartotoją ar nutylėti apie laipsniškai atliekamus maisto sudėties gerinimo veiksmus? Kokie kriterijai taikomi maisto produktams, kad juos būtų galima ženklinti „Rakto skylutės“ simboliu? Pokalbis studijoje su asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ direktore Irma Pilipiene, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Maisto rizikos vertinimo skyriaus patarėja Ilona Drulyte, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktoriumi Egidijumi Mackevičiumi ir maisto technologe, mitybos eksperte Raminta Bogušiene.

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...