captcha

Jūsų klausimas priimtas

Sodai 2017-03-24 14:00

2017-03-24 14:00
619
Įvertinimas: 0
  

Agrastai, kartu su braškėmis, avietėmis ir serbentais jau senokai auginami mūsų soduose, bet pastaraisiais metais kiek primiršti. Ir be reikalo, nes agrastuose gausu įvairių maisto medžiagų, vitaminų C ir E, proteinų, vario, fosforo, kalio ir kitų žmogui naudingų elementų. Išsamiau apie agrastus pasakos VU Botanikos sodo mokslininkas, pomologinių kolekcijų grupės vedėjas Edvardas Meidus. Pavasarį, kai vos tik skleidžiasi pumpurai, visi pasiilgę gėlių žiedų. Daugiametės, augančios daugelyje sodų, turėtų nudžiuginti pirmiausia. Patyrusi gėlių augintoja Eglė Gintauskienė pasakos apie snapučius, dar vadinamus sodo pelenėmis ir princais, apie astilbes, elegancija spinduliuojančias gėles, puošniai atrodančias ir žiemą ir apie kvapujį šalaviją, dvimetį augalą kilusį iš Viduržemio jūros regiono, naudingą ne tik konditerijos ir parfumerijos pramonėje.

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...