captcha

Jūsų klausimas priimtas

Vartotojo gidas 2017-01-04 14:05

2017-01-04 11:29
1444
Įvertinimas: 0
  

Ką iš tiesų teigia gamintojas, produkto pakuotėje pažymėdamas „Be E“, „Be jokių E“, „Be konservantų“, „Be saldiklių“ „Be dažiklių“, „Natūralu“? Po didžiųjų metų švenčių išvarginę skrandžius ieškome palankesnių sveikatai maisto produktų. Ar verta pasitikėti gamintojų teiginiais, kad produktas pagamintas, nenaudojant konservantų, saldiklių, skonio stipriklių, emulsiklių, stabilizatorių ir pan.? Kokiais atvejais gamintojai gali naudoti terminus „natūralu“, „natūralaus skonio“, o kada negali? Ar gali būti užuominų apie ypatingas maisto produkto savybes? Ką vartotojui sako teiginys, kad kvietinė duona „Be dažiklių“, o pieniškos dešrelės „Be E“? Kodėl galime nusipirkti avižinių sausainių, kuriuose vos keliolika procentų avižinių, o sudėtyje nurodyta didžioji dalis yra kvietiniai miltai. Ką nusiperkame, tarkime, kaip pomidorų padažą, pažymėtą terminu „natural“ ar piešinėliu, duodančiu nuorodą į natūralumą? Kas klaidina vartotojus ir kaip mums atsirinkti iš gausos, anot gamintojų, išskirtinėmis savybėmis pasižyminčių produktų? Pokalbis su maisto technologe Raminta Bogušiene, VšĮ „Sveikatai palankus“ direktore ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus patarėja Ona Sužiedėlyte.

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...