captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gyvoji istorija 2013-10-18 16:03

2013-10-18 21:02
1251
Įvertinimas: 0
  

„Gyvoji istorija” - ką tradiciškai valgome ir apie ką kalbame? Lietuva – sprendžiant iš reklaminių skelbimų, tai picų, kebebų, mėsainių šalis, o jeigu reikia pristatyti savo nacionalinius patiekalus - tai pirma mintis daugumai kyla apie cepelinus. Šių dienų statistika liudija tai, kad eilinis pilietis picų suvalgo net penkis kartus daugiau nei cepelinų. Tai kas čia atsitiko, kodėl picos tampa nacionaliniu patiekalu? Kuo gi žmonės maitinosi ankstyvaisias istoriniais laikotarpiais. Tyrinėtojai sako, kad viduramžiais valdovų ir didikų puotų valgiai stebino svečius iš turtingiausių pasaulio šalių. Taigi, kokias paslaptis žinojo lietuviai ir kur tos kulinarinio paveldo tradicijos dingo? O gal daug kas remiasi į tai, kaip ir apie ką mes kalbame, kokį maisto kultūros įvaizdį pateikiame sau ir kitiems? Apie visa tai kalbame su Rimvydu Laužiku, Vilniaus universiteto komunikacijos fakulteto docentu, muzeologijos katedros vedėju. Ved.Inga Berulienė

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...