captcha

Jūsų klausimas priimtas

Gyvoji istorija 2010-11-19 16:03

2010-11-19 07:42
488
Įvertinimas: 0
  

Knygos "Valgių gaminimas" piramasis leidimas 1965 metais buvo didžiulė naujovė, nes tai buvo pirmoji bazinė kulinarijos teorijos ir praktikos knyga.Įdomiausia tai, kad viena iš šios knygos sudarytojų yra Elena Drąsutienė, dabar skaičiuojanti devyniasdešimt devintuosius metus.Autorė dar tarpukario Lietuvoje, Dotnuvos akademijoje, įgijusi namų ūkio agronomės specialybę, tapo viena pirmųjų ūkininkių švietėjų buities kultūros klausimais. Kursų metu kartu su jų dalyvėmis Elena Drąsutienė Ukmergės krašte išbandė daug būdingų tam regionui valgių receptų. Dalis jų vėliau atsirado ir legendinėje knygoje „Valgių gaminimas“. Šiandien laidoje ir kalbėsime su Elena Drąsutiene, knygos „Valgių gaminimas“autore , aptarsime jos uniklią patirtį, apimančia du visiškai skirtingus laikotarpius - gyvenimo tarpukario Lietuvoje ir sovietmečiu ypatumus, pabendrausime su jos šeimos nariais.

Įrašas sėkmingai įdėtas į grojaraštį!

Šis įrašas jau yra jūsų grojaraštyje!

Kraunasi ...
 
GrojaraštisIrašaiKeisti
Kraunasi ...
  
VartotojasPašalinti
Kraunasi ...